Vandaag (8 oktober 2016) had ik de tijd om een fotoboek via Saal Digital Fotoservice te maken. Saal bood aan om een (bijna gratis) album te laten maken en dat wilde ik wel eens proberen!

De software had ik al gedownload. Geen enkelprobleem.

De indeling van het scherm is erg intuïtief en de mogelijkheden om de foto’s te plaatsen zijn geweldig makkelijk. Ik heb gewerkt met een boek zonder lay-out, zodat ik per pagina een lay-out kon kiezen. Dat ging erg makkelijk. Het plaatsen van de foto’s was simpel en ook het verschuiven van de foto’s is super makkelijk. Zonder uit het lay-put scherm te gaan.

Een foto als achtergrond kiezen gaat ook verrassend eenvoudig.

Achteraf een andere lay-out voor een pagina kiezen: simpel!

Foto’s voorzien van effect: fluitje van een cent. Zwart-wit sepia of een ander effect, alles is ingebouwd en de sterkte van het effect is makkelijk ij te stellen.

Het bestellen van het album: standaard en ook rechtdoor. De plek van de kortingscode even goed opletten. Betalen met Paypal: geen probleem, alleen het Paypal inlogschermpje past niet helemaal in het Saal scherm.

Grappig, de Nederlandse teksten zijn soms  duidelijk uit Duits vertaald. Bijvoorbeeld: Bereid voor productie. Dat zou gereed voor productie moeten zijn, maar ik vind dat wel charmant.

Twee dagen na aanleveren van het album kreeg ik al een verzendbevestiging. Maar het duurde nog vijf dagen voordat het album arriveerde. Op zich goed ingepakt, maar toch was één hoek ingedeukt doordat iemand bij de post te hard met het pakje had gegooid. Dat is heel jammer.

saal-albumsaal-album-puntje

Het boek ziet er keurig uit. Mooie kwaliteit bladen en de kleuren zijn prima. Omdat de inhoud van het album privé is, kan ik daar helaas geen foto’s van laten zien.

Ik had een mat album besteld en ik ben best tevreden. Ook over de omslag.

Samengevat: zeer gebruikersvriendelijk en zeer goede kwaliteit album. Minpuntjes: de verpakking kan steviger worden gemaakt tegen ruwe behandeling door de post en de bezorgtijd is wat langer omdat het album uit Duitsland moet komen.