Wil je op een leuke manier jouw camera beter leren kennen? Ik kan jou snel op weg helpen door een gerichte fotocursus. Les geven zit mij in het bloed en ik ben een zeer ervaren fotograaf. Je leert dus snel hoe je beter kunt fotograferen door meer te vertrouwen op je eigen kennis. Mijn cursussen zijn geschikt voor mensen vanaf ongeveer 15 jaar.

De automatische stand van mijn camera is verleden tijd!

Dat kan in een kleine groep. Bijvoorbeeld tijdens één van onderstaande cursussen, of individueel. Ik kan ook bij jou thuis komen. Individuele lessen zijn natuurlijk gericht op jouw specifieke wensen. Dat levert sneller resultaat op. Je leert op een ontspannen manier beter fotograferen. In theorie én praktijk.

Wil je meer weten, neem dan contact op. Met het formulier onderaan deze pagina kun je direct aanmelden voor een cursus. En natuurlijk is het ook leuk om een cursus cadeau te geven!

 

Cursus Fotografie, Basiskennis

Je leert tijdens deze cursus betere foto’s maken met jouw digitale camera. Je dient te beschikken over een camera met handinstellingen, bv. M, A of Av, Tv of S. Bij voorkeur een spiegelreflexcamera of vergelijkbaar model. Het is mogelijk voor de duur van de cursus een geschikte camera te huren.

Begrippen als sluitertijd, diafragma, beweging en scherptediepte worden behandeld. Ook de toepassingen van deze begrippen in verschillende situaties  komen aan de orde. Bijvoorbeeld bij landschap-, portret- en sportfotografie.

Ook wordt in deze fotocursus aandacht besteed aan de compositie van jouw foto’s.

De cursus bestaat uit vijf lessen; één per week. Deze aanpak is heel geschikt voor beginners. Alles wordt stap voor stap opgebouwd. Zowel de theorie als de praktijk van het maken van foto’s aan de orde. Je krijgt vier keer een thuisopdracht met een bepaald thema. (bv. beweging, beschikbaar licht, scherpte). De gemaakte foto’s worden met elkaar besproken.

De cursus is in Bedum en hij bestaat uit vijf lessen van 1,5 uur en kost € 145,00 per deelnemer. De prijs is inclusief cursusmateriaal en koffie of thee. De groepsgrootte ligt tussen vier en acht personen.

De cursus start, bij voldoende aanmeldingen in de derde week van januari 2024 op maandag en woensdag. Dus op 15 en 17  januari.

ER ZIJN NOG PLAATSEN VRIJ IN JANUARI! 

Voor de voorjaarsvakantie is de cursus dan afgelopen. De cursus duurt van 19.30 tot 21.15 uur. De definitieve cursusdagen zijn afhankelijk van de mogelijkheden van de cursisten. Op het opgaveformulier kun je aangeven op welke dag(en) je kunt.

Als je graag individueel les wilt, dan kan dat ook. Ik kan heel flexibel plannen. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact op.

 

Fotocursus Natuur- en landschap

Voordat je aan deze cursus kunt deelnemen dien je de begrippen die in de basiscursus worden behandeld onder de knie te hebben. Je weet wat sluitertijd en diafragma is en je weet hoe je jouw fototoestel kunt bedienen. We gaan onze kennis eerst wat opfrissen en dan naar buiten om onze kennis in praktijk te brengen. De nadruk ligt op zelf fotograferen. We gaan veel verschillende situaties langs en je krijgt door deze cursus (veel) betere natuur- en landschapsfoto’s. Maximaal aantal deelnemers per groep: zes.

Deze cursus is op twee zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur. Data in overleg.

De kosten zijn € 75,00 per persoon. Opgaveformulier

 

Cursus Modelfotografie met natuurlijk licht

Fotocursus

Modelfotografie is heel erg leuk. En met natuurlijk licht kun je veel kanten op. Op deze pagina zie je wat je zou kunnen bereiken. Ook hier zijn voorbeelden te zien van foto’s die met alleen natuurlijk licht zijn genomen. Voordat je aan deze cursus kunt deelnemen moet je de begrippen die in de basiscursus worden behandeld onder de knie hebben. We gaan die kennis eerst even opfrissen en dan een model fotograferen in verschillende omstandigheden. Binnen en buiten. Je krijgt de gelegenheid om zelf het model aan te sturen. Ik geef tips om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Het maximaal aantal deelnemers per groep is vier.

Deze cursus is op twee zaterdagmiddagen van 14.30 tot 17.00 uur. Data en tijden in overleg.

De kosten zijn € 125,00 per persoon. Opgaveformulier

 

Fotocursus Model in de studio

Voordat je aan deze cursus kunt deelnemen moet je de begrippen die in de basiscursus worden behandeld onder de knie hebben.

Studiofotografie is een aparte tak van fotografie. Je leert om te gaan met achtergronden. Ook leer je werken met flitslicht en reflectieschermen. Je leert ook welke belichtingsmogelijkheden er zijn en welk effect de verschillende soorten belichting op je foto’s hebben. We werken in kleine groepen zodat je veel mogelijkheid hebt om te oefenen. Het maximaal aantal deelnemers per groep is vier.

Deze cursus bestaat uit twee lesblokken van drie uur. Data en tijden in overleg.

De kosten zijn € 175,00 per persoon. Opgaveformulier

 

Fotocursus Zwart-wit

Zwart-witfotografie is een specialisatie die een scherpe blik vereist. Je leert (beter) kijken naar het aanwezige licht, contrasten en vormen. Er worden verschillende onderwerpen gekozen: natuur, stilleven, abstract en model. Desgewenst wordt er ook enige tijd besteed aan het nabewerken van de foto’s op de computer. Maximaal aantal deelnemers per groep: 6.

Deze cursus bestaat uit twee lesblokken van twee uur. Data en tijden in overleg.

De kosten zijn € 75,00 per persoon. Opgaveformulier

Met onderstaand formulier kun je je voor één of meer cursussen opgeven.


OPGAVEFORMULIER FOTOCURSUSSEN


  Naam (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postcode en woonplaats (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Jouw telefoonnummer (verplicht)

  Ik meld me aan voor de cursus(sen):

  Voor de basiscursus: hieronder graag aangeven op welke dag(en) je kunt.

  Eventuele opmerkingen: