Wil je op een leuke manier leren omgaan met je nieuwe camera? Of wil je de mogelijkheden van jouw eigen fotocamera beter leren kennen? Dan kan ik je verder op weg helpen door een gerichte fotocursus. In een paar lessen leer ik jou waar alle knoppen van jouw camera voor dienen. Je leert hoe je kunt fotograferen, door meer te vertrouwen op je eigen kennis.

De automatische stand van mijn camera is verleden tijd!

Dat kan in een kleine groep. Bijvoorbeeld tijdens één van onderstaande cursussen, of individueel. Ik kom desgewenst bij je thuis. Een individuele cursus is natuurlijk meer gericht op jouw specifieke wensen. Dat levert sneller resultaat op. Je leert op een ontspannen manier beter fotograferen. In theorie en praktijk.

Wil je meer weten, neem dan contact op. Met het formulier onderaan deze pagina kun je direct aanmelden voor een cursus. En natuurlijk is het ook leuk om een cursus cadeau te geven!

Cursus Fotografie, Basiskennis

In deze cursus leer je betere foto’s maken met jouw digitale camera. Je dient te beschikken over een camera met handinstellingen, bv. M, A of Av, Tv of S. Bij voorkeur een spiegelreflexcamera of vergelijkbaar model. Het is mogelijk voor de duur van de cursus een geschikte camera te huren.

Begrippen als sluitertijd, diafragma, beweging en scherptediepte worden behandeld. Ook de toepassingen van deze begrippen in verschillende situaties  komen aan de orde. Bijvoorbeeld bij landschap-, portret- en sportfotografie.

Ook wordt in deze fotocursus aandacht besteed aan de compositie van foto’s.

De cursus bestaat uit vijf lessen. Daarin komen zowel de theorie als de praktijk van het maken van foto’s aan de orde. Je krijgt vier keer een thuisopdracht met een bepaald thema. (bv. beweging, beschikbaar licht, scherpte). De gemaakte foto’s worden met elkaar besproken.

De cursus bestaat uit vijf lessen van 1,5 uur en kost € 135,00 per deelnemer. De groepsgrootte ligt tussen vier en acht personen.

De cursus start in de week van 13 januari 2020 op maandag- of woensdagavond. De cursus duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De definitieve cursusdag is afhankelijk van de mogelijkheden van de cursisten. Op het opgaveformulier kun je aangeven wanneer je kunt.

Als je graag individueel les wilt, dan kan dat ook. Ik kan heel flexibel plannen. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact op.

Fotocursus Natuur- en landschap

Voordat je aan deze cursus kunt deelnemen dien je de begrippen die in de basiscursus worden behandeld onder de knie te hebben. Je weet wat sluitertijd en diafragma is en je weet hoe je jouw fototoestel kunt bedienen. We gaan onze kennis eerst wat opfrissen en dan naar buiten om onze kennis in praktijk te brengen. De nadruk ligt op zelf fotograferen. We gaan veel verschillende situaties langs en je krijgt door deze cursus (veel) betere natuur- en landschapsfoto’s. Maximaal aantal deelnemers per groep: zes.

Deze cursus is op twee zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur. Data: 16 en 23 mei 2020.

De kosten zijn € 75,00 per persoon. Opgaveformulier

Cursus Modelfotografie met natuurlijk licht

Fotocursus

Modelfotografie bij natuurlijk licht is heel erg leuk om te doen. Op deze pagina zie je wat je zou kunnen bereiken. Ook hier zijn voorbeelden te zien van foto’s die met alleen natuurlijk licht zijn genomen.  Voordat je aan deze cursus kunt deelnemen dien je de begrippen die in de basiscursus worden behandeld onder de knie te hebben. We gaan die kennis eerst even opfrissen en dan een model fotograferen in verschillende omstandigheden. Binnen en buiten. Je krijgt de gelegenheid om zelf het model aan te sturen. Ik geef tips om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Het maximaal aantal deelnemers per groep is vier.

Deze cursus is op twee zaterdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur. Data: 19 oktober en 2 november 2019.

De kosten zijn € 115,00 per persoon. Opgaveformulier

Fotocursus Model in de studio

Voordat je aan deze cursus kunt deelnemen dien je de begrippen die in de basiscursus worden behandeld onder de knie te hebben. Die kennis gaan we eerst kort opfrissen. Studiofotografie is een aparte tak van fotografie. Je leert om te gaan met achtergronden. Ook leer je werken met flitslicht en reflectieschermen. Je leert ook welke belichtingsmogelijkheden er zijn en welk effect de verschillende soorten belichting op je foto’s hebben. We werken in kleine groepen zodat je veel mogelijkheid hebt om te oefenen. Het maximaal aantal deelnemers per groep is vier.

Deze cursus is twee keer drie uur op twee middagen of avonden. Data en tijden in overleg.

De kosten zijn € 175,00 per persoon. Opgaveformulier

Fotocursus Zwart-wit

Voordat je aan deze cursus kunt deelnemen dien je de begrippen die in de basiscursus worden behandeld onder de knie te hebben. Die kennis gaan we eerst kort opfrissen. Zwart-witfotografie is een specialisatie die een scherpe blik vereist. Je leert (beter) kijken naar het aanwezige licht, contrasten en vormen. Er worden verschillende onderwerpen gekozen: natuur, stilleven, abstract en model. Desgewenst wordt er ook enige tijd besteed aan het nabewerken van de foto’s op de computer. Maximaal aantal deelnemers per groep: 6.

Deze cursus is op twee middagen van 14.00 tot 17.00 uur. Data in overleg.

De kosten zijn € 115,00 per persoon. Opgaveformulier

Met onderstaand formulier kun je je voor één of meer cursussen opgeven.


OPGAVEFORMULIER FOTOCURSUSSEN


Naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en woonplaats (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Ik meld me aan voor de cursus(sen):

Voor de basiscursus: hieronder graag aangeven op welke dag(en) je kunt.

Eventuele opmerkingen: