Fotografie door Peter Russchen

Fotograaf Peter RusschenFotografie is al vele jaren een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Als je een fotograaf zoekt voor het fotograferen van mensen, artikelen, kunst of gebouwen, dan kan ik veel voor je doen. De ene foto is de andere niet; je ziet veel verschil in kwaliteit. Ik besteed veel tijd en aandacht aan het maken van de foto. Ook bewerk ik elke foto die de deur uit gaat na. Dat betekent dat de kleuren en de belichting van elke foto optimaal zijn. Als je twijfelt aan het nut van fotobewerking, kijk dan eens op deze pagina.

Voorbereiding

Een opdracht begint voor mij bij de vraag van de klant:

  • Wat voor foto’s wil je?
  • Wie of wat moet er op de foto?
  • Waar wil je de foto’s voor gebruiken?
  • Waar moet gefotografeerd worden?
  • Wat moet de sfeer zijn van de foto’s?
  • Wanneer moeten de foto’s klaar zijn?

Foto’s maken

Dan komt het fotograferen zelf. Natuurlijk gebruik ik daarbij professionele apparatuur van uitstekende kwaliteit. Ik neem de tijd die nodig is om een mooie serie foto’s te krijgen. Daarvan kiezen we de meest geslaagde foto’s uit. Ik maak alle foto’s in RAW formaat, zodat alles achteraf te bewerken is.

Nabewerking

Vervolgens bekijk ik van elke foto de compositie, de kleurstelling en de belichting kritisch en ik stel bijna altijd iets bij, zodat de foto’s perfect worden.

 

Dus fotograaf zijn is voor mij niet alleen een kwestie van zo snel mogelijk op een knopje drukken. Het is een zorgvuldig proces, dat leidt tot uitstekende resultaten.