Van Saal-digital mocht ik een van hun wanddecoratieproducten testen. IK heb een mooie foto uitgezocht van een model in de natuur en heb een afdruk op 30 x 45 formaat besteld.

De keuze viel op een Gallery print. Dat is Directdruk achter 2 mm dik Acrylglas bevestigd op een 3 mm uiterst stabiel Alu-Dibond-plaat.

Ik koos voor een glanzende versie. De bestelling verliep vlekkeloos en de afdruk werd na ongeveer een week afgeleverd. Keurig verpakt in karton en de afdruk was ook weer op een stuk karton gesealed, zodat er geen beschadiging kan optreden tijden het vervoer. De laag acrylglas heeft ook nog een laag beschermplastic (de rafeltjes op de bovenrand op bovenstaande foto), zodat ook na het uitpakken geen krassen op de voorkant kunnen ontstaan. Wel waren er op de voorkant al wat krasjes  op de beschermlaag te zien.

Gelukkig had de beschermlaag zijn werk goed gedaan en de foto kwam er prachtig uit. Met mooie diepe kleuren en een haarscherpe afdruk. Hieronder zie je de afdruk waarbij het beschermplastic van het rechter deel is afgehaald.

Het glanzende acryl spiegelt wel, zoals ik had verwacht. Net zoals bij een met glas ingelijste foto. Zo lang er geen direct licht op valt, is dat natuurlijk geen probleem. Waarschijnlijk geeft een matte voorkant minder reflectie, maar dan zijn de kleuren van de foto weer minder uitgesproken verwacht ik. Als je helemaal geen reflectie wilt, is de keuze voor museumglas snel gemaakt, maar dat heeft ook zijn prijs natuurlijk…

Kortom, ik kreeg een mooi product en ik ben best tevreden!