In juni 2020 kreeg ik de gelegenheid om een fotoboek via Saal Digital Fotoservice te maken. Ik maakte een Professional Line fotoboek met een trouwreportage. De foto’s zijn uiteraard privé. Daarom zijn ze in dit verslag vervaagd weergegeven.

De software had ik al gedownload. Dat was simpel. De foto’s had ik al geoptimaliseerd qua uitsnede en belichting met Lightroom en Photoshop.

De indeling van het Saal programma is erg intuïtief. Je kiest per pagina een lay-out en dan sleep je de foto’s op hun plek. Er zijn veel mogelijkheden om de foto’s te plaatsen. Ik heb gewerkt met een boek zonder voorgeprogrammeerde lay-out, zodat ik per pagina een lay-out kon kiezen. Dat ging erg makkelijk. Ook kon ik de gekozen lay-out aanpassen zoadat de foto’s er beter in passen.

Een foto als achtergrond kiezen gaat ook verrassend eenvoudig.

Achteraf een andere lay-out voor een pagina kiezen: simpel! Ook zelf een lay out veranderen kan door debestaande vakjes groter of kleiner te ‘slepen’.

Foto’s voorzien van effect: fluitje van een cent. Zwart-wit sepia of een ander effect, alles is ingebouwd en de sterkte van het effect is makkelijk bij te stellen.

Het bestellen van het album: standaard en ook rechtdoor. De plek van de kortingscode even goed opletten. Betalen met Paypal: geen probleem.

Enkele dagen na aanleveren van het album kreeg ik al een verzendbevestiging. Drie dagen daarna werd het album bezorgd. Prima verpakt in karton en schuimplastic. En de acryl voorkant was beschermd tegen krassen door een plastic folie.

Het boek ziet er keurig uit. Mooie kwaliteit bladen en de kleuren zijn prima. Omdat de inhoud van het album privé is, kan ik daar helaas geen foto’s van laten zien.

Ik had een glanzend album besteld en ik ben best tevreden. Ook over de omslag. De acryl laag met wit leer geeft een keurig afgewerkte uitstraling.

Samengevat: zeer gebruikersvriendelijk en zeer goede kwaliteit album.